Ar ARHITECTURĂ - Proiecte în derulare

casa_MM_mica

Galerie cu imagini relevante

Propunere

Denumirea Proiectului: Casa în stil tradițional – Varianta mică

Locație: Țara Maramureșului,MARAMUREȘ

Descriere:

O casă în stil tradițional în zona etnografică a Țării Maramureșului, concepută după prescripțiile GHIDULUI DE ARHITECTURĂ PENTRU ÎNCADRAREA ÎN SPECIFICUL LOCAL DIN MEDIUL RURAL în ȚARA MARAMUREȘULUI.

Proiectul a participat în cadrul Concursului de arhitectură organizat de Consiliul Județean Maramureș împreună cu Ordinul Arhitecților din România – filiala Nord-Vest - concurs prin care s-a dorit premierea celor mai bune soluții de locuințe tip în stil traditional, specific Maramureșului istoric, în cadrul proiectului "Plan de revitalizare a satului maramureșan - Case tip pe Valea Marei, Valea Cosăului și Valea Izei":

Casa mică este concepută cu parter și mansardă, respectând tehnicile tradiționale. Prezintă un acoperiș prismatoid, în două ape cu pante inegale. Parterul dispune de cameră de zi cu loc de luat masa și bucătărie, hol, baie, spațiu tehnic, terasă, iar mansarda din două dormitoare, balcon, hol și baie. Are elemente moderne, ce sporesc eficiența și confortul, păstrând totodată accentele maramureșene.