Ar ARHITECTURĂ - Proiecte în derulare

casa_MM_mare_var2

Galerie cu imagini relevante

Propunere

Denumirea Proiectului: Casa MARE în stil tradițional – Varianta 2

Locație: Țara Maramureșului,MARAMUREȘ

Descriere:

O casă în stil tradițional în zona etnografică a Țării Maramureșului, concepută după prescripțiile GHIDULUI DE ARHITECTURĂ PENTRU ÎNCADRAREA ÎN SPECIFICUL LOCAL DIN MEDIUL RURAL în ȚARA MARAMUREȘULUI.

Proiectul a participat în cadrul Concursului de arhitectură organizat de Consiliul Județean Maramureș împreună cu Ordinul Arhitecților din România – filiala Nord-Vest - concurs prin care s-a dorit premierea celor mai bune soluții de locuințe tip în stil traditional, specific Maramureșului istoric, în cadrul proiectului "Plan de revitalizare a satului maramureșan - Case tip pe Valea Marei, Valea Cosăului și Valea Izei":

Casa mare este concepută cu parter și mansardă, respectând tehnicile tradiționale. Prezintă un acoperiș prismatoid, în două ape cu pante inegale. Parterul dispune de cameră de zi cu loc de luat masa și bucătărie, birou/camera de oaspeți, hol, baie, spațiu tehnic, terasă, iar mansarda cu două dormitoare generoase, hol, spații de depozitare și două băi. Cele două dormitoare beneficiază se câte o supantă. Conceptul casei pornește de la ideea TINDEI DE LUMINĂ pornind de la sistemul tradițional de ventilare a caselor, e care îl transformă într-o inserție de lumină în centrul casei, amplificând rolul vetrei focului.

Soluția de arhitectură a fost realizată în colaborarea cu arh. Ruxandra Berinde.