Ar ARHITECTURĂ - Proiecte în derulare

Casa_B_Cavnic

Galerie cu imagini relevante

Propunere

Denumirea Proiectului: Casa B în CAVNIC

Locație: Cavnic, Maramureș

Descriere:

Casa B este o locuință pentru o tânără familie formată deocamdată din 2 membri care se pregătește pentru venirea pe lume a primului lor copil. Amplasamentul se află în centrul orașului CAVNIC, un oraș cu o lungă istorie în minerit, aflată în zonă montană, înșirat de-a lungul văii râului cu același nume. Amplasamentul este mărginit și el de un mic și nărăvaș curs de apă ce a sculptat terenul generând o puternică diferență de nivel.

Familia B a dorit dezvoltarea locuinței pe un singur nivel, chiar dacă terenul cu diferență mare de nivel face ca investiția să fie costisitoare în acest concept. Casa este compactă, cu funcțiunile subordonate spațiului central al camerei de zi și al terasei orientate către sud și vest astfel încât să poată profita cât mai mult de soare în climatul rece al Cavnicului.

Imaginea casei este orientată în primul rând către simplitatea construcției, cu grijă pentru proporții armonioase între dimensiunile clădirii, în conformarea și în modul de amplasare a ferestrelor. Pentru a particulariza imaginea casei și pentru a crea o conexiune cu specificul arhitectural montan, au fost create câteva suprafețe verticale, unde anvelopa va fi îmbrăcată în draniță pentru a accentua spațiile ce adăpostesc ”vatra” casei.