Ar ARHITECTURĂ - Proiecte în derulare

CASA_M

Galerie cu imagini relevante

Propunere

Denumirea Proiectului: Casa M Grosi

Locație: Groși, Maramureș

Descriere:

Casa M este o locuință pentru o familie cu 3 copii, amplasată în mediu rural, într-o localitate-satelit a municipiului Baia Mare. Aici specificul local al arhitecturii tradiționale a suferit modificări de-a lungul timpului și s-a stabilizat într-o tipologie de gospodării aerate formate din construcții cu influențe urbane specifice anilor `70-`80.

Familia M. a dorit cu obstinație dezvoltarea locuinței pe un singur nivel, chiar dacă terenul îngust și diferența mare de nivel face ca investiția să fie costisitoare în acest concept. Din această cauză, rezolvarea conexiunilor dintre spațiile interioare ale casei cu terenul natural au fost adevărata provocare a acestui proiect.

Tendințele familiei M către simplitate și eleganță au fost în concordanță cu modul în care echipa ARCOLAR abordează arhitectura locuințelor, rezultatul fiind concretizat într-o casă care își expune cu generozitate către sud-vest o fațadă lungă de mai bine de 40m, cu o conformație volumetrică simplă, ușor de executat și scăldată în tonuri luminoase.