ARCOLAR - Birou de proiectare în construcțiile clădirilor civile și industriale

...din 2003

Obiectivul principal este realizarea de proiecte de bună calitate, obținute pe baza unei interacțiuni active cu beneficiarul. Procesul de proiectare este intens, consumând timp și energie în atenția pentru corelarea tuturor specialităților implicate în proiect. O prioritate constituie asistența tehnică pe durata execuției construcției proiectate, în scopul finalizării lucrărilor conform proiectului realizat.

Logo

ARCOLAR - Arhitectura este una dintre componentele principale ale biroului de proiectare. Sunt urmărite conceptele firești, fără fast și fără ostentație, dar creând elemente identitare și folosind materiale naturale, potrivite funcțiunii. Domeniul forte este cel al arhitecturii tradiționale cu resursele sale inepuizabile îmbinate cu elemente de arhitectură contemporană și urmărind confortul contemporan.

ARCOLAR - Componenta Construcții din ARCOLAR se referă la proiectele de structură și reprezintă activitatea dominantă a biroului de proiectare. Structurile cu cerințe speciale sunt rezolvate cu abilitate – cu cât deschiderile sunt mai mari, înălțimile mai îndrăznețe și încărcările mai copleșitoare, cu atât lucrarea este mai interesantă pentru colectivul de structuri.

ARCOLAR - Larii sunt zeii protectori ai casei în mitologia romană. Și cum casele tradiționale au nevoie de protecție, pentru că sunt pe cale de dispariție... iată că ARCOLAR are o preocupare deosebită pentru acest domeniu. Activitatea se desfășoară în regim de voluntariat și urmărește obiective teoretice sau practice – de la campanii de documentare în mediul rural până la soluții de stopare a dispariției arhitecturii tradiționale sau de intervenții ce respectă identitatea locală.

Img1 Img2 Img3